STEIGER T 480

Oppdag nye høyder

Rekkevidde: 32,00 m*

Lett å vedlikeholde bommer

Aluminiums-kurv med muligheter for hydraulisk utvidelse

Maksimal utnyttelse på et 2-akset understell

I løpet av de siste månedene har RUTHMANNs nye T 480 solgt spesielt godt på toakslede (tandem) lastebiler. Det er en rekke forskjellige lastebilmerker å velge mellom, inkludert: Mercedes-Benz, MAN, Volvo, Scania, Isuzu (for det asiatiske markedet) og Freightliner (for Nord-Amerika). RUTHMANN kaller dette «kompatibilitet med flere understell».

Sovekabin  og firehjulstrekk

Fordi utleieselskaper tilbyr sjåfører / operatører når de leier ut lastebilmonterte arbeidsplattformer av denne størrelsen, skaper en mer behagelig arbeidsatmosfære på arbeidsplassen mer og mer oppmerksomhet. I tillegg til de mange moderne tekniske funksjonene på lastebiler i dag, blir sovekabiner stadig mer populære. Sovekabiner lar førere / operatører hvile og slappe av komfortabelt i lunsj, pauser og ved andre behov.

For oppgaver i ulendt og ujevnt terreng er firehjulsdrevne lastebiler en stor fordel. Med en maksimal høyde på bare 4 m er funksjonene til RUTHMANNSTEIGER ® firehjulsdrevne arbeidsplattformer ganske enkelt uslåelige. Selv på et firehjulsdrevet understell overstiger ikke totalvekten til en 2-akslet (tandem) lastebil grensen på 18 t.

3 meter ekstra, over 20 m høyde

For kundene er arbeidsplattformens samlede ytelse like viktig som egenskapene til lastebilen den er montert på. RUTHMANNs innovative HEIGHT-ytelseserie har så mye å tilby.
Sammenlignet med andre produsenter er den største kundefordelen for alle ekstra rekkevidde over 20 m arbeidshøyde – opptil 3 meter til i denne høyden (se diagrammet). Maksimal rekkevidde når du arbeider høyt er og har alltid vært en topprioritet for kunder som RUTHMANN hadde konsultert før utviklingen av HEIGHT performance-serien. Denne fordelen er ikke begrenset til den nye T 480, men er også tilgjengelig på alle andre modeller i den meget vellykkede HEIGHT ytelseserien.

Arbeidskurven: En eksepsjonell arbeidsplass

Arbeidskurven i HEIGHT performance-STEIGER ® -serien har større innvendige dimensjoner (3.613 x 890 mm når de er helt teleskopert) og mindre utvendige dimensjoner (2.420 x 1.040 mm) enn de som er produsert av andre produsenter. I tillegg til de viktige tekniske egenskapene, krever kunder og / eller operatører og utstyrsutleiefirmaer arbeidskurver som kan brukes til et bredt spekter av formål. 

Arbeidskurvene er ideelle for: TV / videoopptak, rengjøring av glass / vindu / fasade, installasjons- og reparasjonsarbeid på skilt, reklametavler, solcellepaneler, radiotårn, gatelys osv. Bomsystemet kan benyttes fullt ut under maksimal (600 kg) kurvbelastning. Alle bomme- og støttebevegelser kan kontrolleres fra innsiden av arbeidskurven. Hvis oppdraget er av lengre varighet, kan føreren sette seg ned og slappe av på det sammenleggbare setet i kurven. Varmesystemer for betjeningspanel og kurvgulv avrunder de mange nyttige funksjonene på og inne i arbeidskurven. Den multifunksjonelle arbeidskurven ble også utviklet i samarbeid med operatører og er spesielt skreddersydd til deres ønsker og behov.

Transport og installasjon av utstyr

Med det innovative «Lift-Up System» montert på arbeidskurven, er det perfekt utstyrt for å trygt løfte opptil 400 kg tunge og klumpete gjenstander til ønsket sted. RUTHMANNs «Lift-Up System» er designet for å imøtekomme lasten på bakkenivå. Deler trenger ikke å transporteres separat, og det er enkelt å montere på stedet. Videre er det ingen snublefarer kurvgulvet. Tunge og klumpete gjenstander (til 300 kg) kan også løftes med materialvinsjen. Når du bruker materialvinsjen, trenger ikke bomsystemet å senkes for å hente gjenstander på bakkenivå. Materialvinsjen har en løftehastighet på ca. 6-10 m per minutt og med «type examination»- unik på markedet – maksimerer det total sikkerhet på arbeidsplassen.

Ytelsesparameter

T 480 har alle de kjente fordelene som har gjort HEIGHT performance-serien så populær. Modeller i denne serien har kompakte dimensjoner og T 480 er ikke noe unntak. Den totale kjøretøylengden er bare 9,76 m – uten sidestykke i bransjen. Med 48 m arbeidshøyde og 32 m rekkevidde har RUTHMANNs nye T 480 de beste ytelsesegenskapene i denne kategorien som er tilgjengelig på markedet i dag. T 480 er montert på et standard 4×2-understell og har en høyde på bare 3,72 m. På et firehjulsdrevet understell (4×4) er det bare 3,95 m høyt. Nettovekten (egenvekt) er ca. 17.600 kg, selv på et 4×4-understell med sovekabin. Det er nok plass for passasjerer, verktøy og utstyr uten å måtte bekymre seg for å overskride totalvektens begrensning.

 

Jevn ytelse på arbeidsplassen

Fordi bomsystemet kan svinges med maksimal rekkevidde uten å måtte trekkes inn, er det nesten umulig å overskride belastningsmomentgrensen med T 480 og søsknene i HEIGHT-ytelseserien. Alle bevegelser på arbeidsplassen er raske, glatte og sirkulære – ikke kantete.

Høyhastighets bevegelser

Som alle fagpersoner vet, jo større rotasjon og svingningsvinkel på bevegelige bomkomponenter, jo mer kompleks styringsteknologi. I motsetning til konkurransen har RUTHMANN mange års erfaring med hundrevis av HEIGHT ytelsesmodeller som nå er solgt. Bevegelsene er jevne og raske takket være RUTHMANNs høyt utviklede kontrollteknologi. Dette forbedrer sikkerheten og effektiviteten på arbeidsplassen.

Kompatibilitet med flere kabinetter

Kunder over hele verden har forskjellige behov. Noen ganger kreves det tunge arbeidsplattformer, som i tillegg til toppmoderne funksjoner og topp ytelsesegenskaper, også gir off-road mobilitet. Derfor kan T 480 også bestilles på et 3-akslet understell. RUTHMANN har forbedret støttebenet på T 480 med firehjulstrekk, og ytterligere optimalisert ytelsesegenskapene.

3 flere meter høyden

RUTHMANNs stående kurv gir betydelig større kapasitet over 20 m arbeidshøyde (se diagram). Dette konseptet gir også enorme fordeler på arbeidsplassen. Under rørledningskonstruksjon kan for eksempel bommen forlenges nøye «under» og «bak» eksisterende rør. Arbeidskurven løftes deretter til ønsket posisjon slik at arbeidet kan utføres bak rørene.

Selvfølgelig gjør RUTHMANNs kurvkonsept det også mulig å utføre arbeid under bakken. Imidlertid er bransjeeksperter enige om at denne typen arbeidsplattformer ikke vil kunne erstatte de mer effektive inspeksjonsenhetene under broen.

Tekniske Data

Arbeidshøyde48,00 m
Løftehøyde46,00 m
Rekkevidde32,00 m*
Tillatt helning
Total høyde< 3,95 m
Total lengde9,76 m
Kurvrotasjon180°
Tillatt totalvekt18 t
Kurvstørrelse2,42 x 0,97 m
Maks kurvstørrelse3,82 x 0,97 m
Kurvbelastning600 kg
Rotasjonsgrad500°

* avhengig av belastning, rotasjonsvinkel og utstyr

Nedlastinger

Video

Kontakt Oss