Hjem » Nyheter » Norges første 28 meter hybrid Niftylift levers nå til Myrland Kran

Norges første 28 meter hybrid Niftylift levers nå til Myrland Kran.

Myrland Kran har nå kjøpt den største hybridliften på det norske markedet som kan kjøre på ren batteridrift, sier daglig leder for Gantic AS, Tommy Jørgensen

Den innovative hybridteknologien til Niftylift gir null utslipp på byggeplassen.

Kombinasjonen med den effektive dieselmotoren og en elektrisk motor med generator og batteripakke gjør at man reduserer drivstoff-forbruket med opp til 50%.

– Dette gjør at det også er kostnadseffektivt å velge miljøvennlig, sier Jørgensen. Alle Niftylift hybridlifter er såkalte «plug-in hybrider», og kan lades rett fra vanlig stikkontakt.

Dersom man trenger døgnkontinuerlig drift på maskinen kan man velge dieseldrift om dagen. Overflødig kraft kanaliseres tilbake til batteriene slik at de lader seg opp og er klar til bruk på kveld / natt når man ikke ønsker støyende maskiner i drift.

Velger grønt 

Den britiske produsenten Niftylift har lang erfaring med hybridteknologi. De produserte den første hybridliften helt tilbake i 2009. Niftylift har allerede solgt over 2000 hybridlifter til miljøbevisste kunder i hele Europa og USA.

Gantic leverte den første hybridliften, en Niftylift HR17 til Drammen liftutleie, allerede i 2011.

– Vi ser nå et skifte i bransjen. Myndighetene stiller flere og flere krav til at man skal drive mest mulig miljøvennlig. Jeg ser konturene av, og spår en, rivende utvikling innen salg av hybridlifter, sier Jørgensen.

Myrland Kran fikk sin første Niftylift HR17 meter i 2016, og utvider altså nå stallen med Niftylift HR28.

– Vi merker at de som nå skal skifte ut en aldrende maskinpark, eller skal utvide driften ønsker å velge grønt. Da blir Gantics hybridlifter at naturlig valg, sier Jørgensen. Gantic har levert Niftylift til det norske markedet i over 25 år.